Building M Study

Client:

Bunker Hill Community College

Location:

Boston, MA

Bunker Hill Community College selected GRA to look at the replacement of the existing ‘Building M’ facility which currently houses the Math department and other academic services. The existing facility is separate from the main academic spaces making it better used for support services than for core academic programs. The study proposes a two story facility relocating support functions such as facilities, campus police, receiving, and printing to the first floor of the new facility, with academic offices and meeting spaces above on the second floor. The study also proposes making a new connection to the ‘main street’ promenade corridor which runs the entire campus resolving the connection issue., creating a gathering ‘lounge’ space at the connection point.