Gathering

Student Central

Client:

Bunker Hill Community College

Location:

Boston, MA

Bunker Hill Community College brought GRA in to modernize one of the most important spaces on campus. The existing Building B lobby had been underutilized and laid out to support the older method of student interaction with ample space dedicated to queuing lines and waiting areas. Modern online registration and campus management systems have presented BHCC with an opportunity to reclaim space and transform the main entrance to their campus and the entire way students interact with the administration.

The existing building B serves as: 1) The main entrance to the entire campus which thousands of students pass through each day; 2) the main student and administration interaction point for all campus services from Bursar to Registrar; 3) the default gathering space. The goal of the College: Transform the space to a new, welcoming student center for students to interact with administration and each other in a casual organized setting. Flexibility, visibility, and accessibility were critical goals of the College, as was reclaiming and re-purposing space to serve their modern diverse student body. The project re-invents the way the college interacts with administration and re-brands the entire student experience.

  • A long transaction counter creates a welcoming and approachable presence for the administration in the space with capacity to staff up for high volume periods or special events but is also capable of being staffed by only one individual if necessary.

  • Individual podium style desks allow students to walk up to staff trained to resolve their issue on an appointment basis if their issue cannot be handled online. With proximity to the lounge space there is no need for a traditional waiting area, or queuing line, rather students can spend time in the study area or grabbing a snack while waiting for their appointment respecting both student and staff time.

  • The re-organized administrative “back office” areas are near by but not visually connected allowing staff to be close enough to resolve issues if necessary.

This exciting and colorful design has set the standard for future renovations at the campus.